Tuesday, June 29, 2010

selesai sudah



alhamdulillah, dengan limpah kurniaNya, pda 19 jun 2010 tamatlah 1 prjalanan dlm hidup ku..prjalanan yg tempohnya agk panjang yakni 2 thun, kini sudah brakhir. pda awlnya, dri ini mrasakan prjlanan trsbut merupakan 1 prjalanan yg amat sengsara dek kerana pelbagai faktor yg menghantui diri ini..namun, hari demi hari, perjalanan ku di tempat itu membawa 1001 makna yg amat berharga buat diri ini...
Kolej Yayasan UEM
di sinilah prjalanan slama 2 thn yg dimaksudkan..inilah kolej kesayangan saya...pda mula2 menjejakkan kaki di sini, terasa amat bosan dan perasaan 'x best' selalu je timbul kt dalam hati..mane x nya,tengok lokasi kolej ini suda, LEMBAH BERINGIN.....huhu...bila tnya je kwn2 di kolej lain, pernah dgr ke tmpt ni, jawpan cliche mereka adalah "ntah, x prnh dgr pun" dan lain2 lg yg seangkatn dgnnya...klu keluar je kolej yg anda boleh nmpk hnyalah rumah2 terbengkalai,semak-samun, monyet n klu brnasib baik blh la trjmpa dgn 'kwn baik' kami, iaitu sang babi hutan...menarik kn?! kn?!(tolongla cakap ye....huhu)...tetapi,selangkah je anda menjejakkan kaki ke dalam kolej ini, segalanya amatlah berbeza dgn di luar sana...kdg2 x prcaya juga wujudnya tamadun manusia kat tgh2 lembah beringin ni..hakikatnya, mmg bnar, ya mmg ada tamadun manusia kt dalam ini...kamilah manusia2 trsebut...huhu....sbnrnya kolej ini amatlah hebat, dari segi prasarana dan org2 yg ada kt dalam ni...walaupun jauh trpinggir, ttpi org2 kt dalam ni amatlah 'best'!!!!!!!!!!!sangat2 best, x dpt dinafikn...2 bagi pndpt sya la,org lain x tau la che' nk habaq mcm mna....scra jujur n bertrus-trangnya, sya mmg x suka dgn kolej ini pda awlnya...x tau la knapa...tp,lama kelamaan semakin suka n mncintai kolej ini...sbab itulah sya amat menyayangi kolej ini n mrasakan kolej ini amatlah 'special'...bkn snang nk ubah dri prasaan bnci kpd cinta n sayang..org2 dalam kolej ni la yg plg hebat skali yg membuatkan sya mnyayangi kolej ini...wah,kagum ngn kolej ni n org2 kt dlmnya....kt sini,mcm2 nama sya dpnggil, antra nama2 trsebut ialah : asyraf, acap, apple n plg best skali syarifah syahida (dri asyraf shahiful) pun ade...haha...sapela yg bri nama trsbut...isy3...papepun....korg mmg best!!!spnjng 2 thun mcm2 prkra yg brlaku kt sni..wktu mula2 dlu, adalah 1 prasaan nk give up ngn accounting...mane x nya...x de basic time skola n bla time test pun asyk dpt mrkh rndah je...tp dsbabkn mmbr2 yg best kt sni,smngt dtg balik....trima ksh ye shbt2 skalian....jasamu dikenang!!! ada org kata :
"this college is divided into two; normal students and proud topazians"
hahahaha...ini cuma 1 kta2 smngt utk ahli2 rumah topaz je..lg pun x slh mreka brkta bgtu utk mnaikkn smgt dlm klngn ahli2 nya..kn hafiz md azam(mrangkap ex-vice housecapt topaz)?! sbnrnya, kami adalah 1 komuniti yg bersatu...huhu ...yg bestnya kt clge ni, kami boleh mngenali hmpir kesemua pljr2 yg ade kat dlm kolej ni...papepun, yg plg best adlah rumah yg kt bawah ni :



'garnetors batch 11 n 11.5 with beloved teachers'

huhu....sbnrnya semua house dkt kyuem best GARNET, SAPPHIRE, DIAMOND, TOPAZ semuanya best....dgn adanya sstm rmh ni, maka wujudlah suasana persaingn yg shat n menghidupkan juga suasana clge yg sunyi....sangat best!!!!! n sgt rindu dgn mereka semua....



'Nicky Chin'

gmbr kt ats ni pula adalah my 'apartmantmate'...beliau amat hebat!!!!!n sgt rajin!!!!kagum!!!!!!
erm, kadang2 bila duduk kat clge yg terpencil ni ditambah dgn dugaan2 subjek2 A-level, kita akn rasa sdkt kekosongan jiwa....maka, x lain x bukan, tmpt yg plng sesuai utk dituju ialah surau As-Saad...setenang-tenang tempat di KYUEM..sgt hebat surau ini walaupun kecil


'surau as-saad'

macam2 ada kt kolej ini...dikir barat,rugby, bola sepak, swimming, DOE n mcm2 aktiviti ade...sangat puas jika anda mencuba kesemuanya...tp, x dpt dinafikn, bngsawan plg pnat...almost a month training, boleh jd gila ooo training...tp,sbnrnya seronok, 2 pun klu semua bg komitmen...erm,pendek kta mmg aktiviti2 kolej ni mmg best...antra aktiviti plg best ialah makan puding buatn pn halijah n mkn brownies azri!!!!! mmg sgt best coz dpt mkn free n sangatlah sdap!!!!!!!thanx 2 pn halijah n azri!!!




'CP 2008'

cultural performance(CP) 2008..2nd event batch 11...masih bru di KYUEM dan masih cuba mengenali antra 1 sma lain


'interhouse dikir barat'

garnet kalah....oh xpe, perkara biasa la 2 klu kalah kn?! tapi, kami sangat gumbira!!!!!



'bangsawan 2009'

bangsawan, acara tradisi kolej....sgt meriah...tp,garnet kalah juga pd thn trsbut...cuma mnang prop je...tp xpe,thniah!!!!!! dan kmi sronok juga sbnrnya!!!huhu



'poster bola garnet-interhouse football 2009'

mmg kreatif wrga KYUEM ni, poster bola pun ade pelbagai ragam...trima ksh kpda si pembuat poster!!!




'DOE expdtion'

ekspedisi Duke of Edinburgh(DOE) juga x kurg hbatnya.....walaupun agk pnat krna prlu brjln jauh, tp amatlah sronok...lgpun, ni je la stu2nya pluang utk bercamping spnjng ddk kt clge....wktu gmbr kt ats ni diambil,sbnrnya group kitorg baru je ssat, 2 yg boleh brtembung ngn group si fairosza...huhu...



'housetrip - garnet - cherating'

housetrip?!ni antra prkra yg best gak....dpt brjln2 ngn rkn2 n guru2 trcinta....murah, berpatutan n seronok!!!!!!!!!!!



'KYUEM open 2010'

training lbh kurg 2 bln stgh....penat tp seronok....gembira walau x dpt 1st place...best!!!!!


'MYC"

Muslim Youth Camp(MYC) 2009....mantap dan bermanfaat...santai n seronok!!!!



'maulidurrasul-2010'

walaupun smbutan yg sdrhana,pengisiannya n cramah yg diberikn amatlah mantap dan mudah difahami....sapphire won the 1st place for banner n garnet 2nd



'keluarga pet saya - farewell party garnet 2010'

sgt syng pet family ini, walau jrg brjmpa, kami ttp bhgia...eh lpe plak, fairosza lg sorg...mane ntah beliau hlang...


'cllge annual dinner - 2010'

isk3...da nk hbs da....sedih....


'award's day 2010'

award's day = final day kt KYUEM.....waaaaaaaaaaa,amat sedih nk menggalkn kolej kesayangn ni....n finally, ODAH!!!!!!!!!


'odah'

seekor anak kucing yg amat comel yg tgl di persekitaran surau as saad...namun bgtu,kini odah sudah berpindah ke temerloh bersama si penjaganya izzati(zetot) n family...rndu odah!!!!

akhir kata, pelbagai pengalaman, ilmu dan pengajaran yang sy peroleh spanjang berada di kolej ini... semuanya amat bermakna buat dri ini....kini berakhir suda perjalanan slma 2 thun kt kolej kesayangn ku ini...mudah-mudahan sgla ilmu yg diperoleh dan sgla ukhuwah yg trjalin diberkati Allah...insyaAllah

terima kasih guru2 KYUEM
terima kasih staf2 KYUEM
terima kasih sahabat2 ku
terima kasih warga KYUEM
terima kasih semuanya!!!!!